• Hooirberg-4
  • Hooiberg-1
  • Hooiberg-3

Slapen in een moderne hooiberg

Heeft U iets te vieren, of wilt U gewoon eens een heerlijk romantisch weekend weg. Genieten van alles wat de omgeving U te bieden heeft en de boel thuis even helemaal de boel kunnen laten. Dat kan! Wij bieden U overnachtingsmogelijkheden in onze nieuw (2012) gerealiseerde hooiberg. Authentiek, sfeervol en van moderne gemakken voorzien. U beschikt over de gehele hooiberg, geschikt voor 2 (max 4) personen. In de woonkamer staat een zit/slaapbank waar 2 extra personen comfortabel kunnen slapen. Honden zijn niet toegestaan!

 

Voorzieningen

In onze hooiberg is alles gelijkvloers en voorzien van diverse moderne gemakken, waaronder een sfeervol 2-persoonbed in het afzonderlijke slaapgedeelte.Tegenover de slaapkamer vindt u de sanitaire voorzieningen, waaronder een toilet, wastafel met warm en koud water een inloopdouche.  Het woongedeelte is voorzien van een eettafel en een ruime zithoek.  Aangrenzend aan het woongedeelte vindt u de keuken, voorzien van gaskookplaat en grote keramische spoelbak, koelkast en koffiezetapparaat. Vanuit de kamer komt U via grote openslaande tuindeuren op het terras van de Hooiberg. Hier kunt U genieten van de landelijke setting. Handdoeken liggen klaar voor gebruik. Koffie en thee is aanwezig. Ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen maar in het zeer nabij gelegen Ravenstein zijn een bakker, slager en supermarkt aanwezig. Wij kunnen op verzoek wel voor een ontbijt zorgen( €10,- pp). Voor 3e / 4e slaapplaats wordt € 25,- extra kosten berekend.

 

 

Te beleven

De hooiberg grenst aan onze kleinschalige Pensionstalling en Fokkerij Stal Minor.  Op ons eigen terrein is een wandeling over het Fruitpad met een 40 tal oude hoogstamfruitbomen zeer aan te bevelen. Op 5 minuten loopafstand is prive-sauna De Meerkes aanwezig, waar u 1 van de 2 luxe prive-sauna's kunt reserveren, met hapje, drankje en eventuele massage. Ravenstein is een mooi vestings-stadje, met diverse restaurants, wandelroutes en musea. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Toeristisch Informatiecentrum Ravenstein. De omgeving van De Hooiberg-Ravenstein leent zich uitstekend voor het maken van prachtige fietstochten langs de Maas, bosgebied Herperduin en door natuurgebied De Maashorst. Voor een bezoekje aan Den Bosch of Nijmegen, kunt u gebruik maken van de trein. Een NS treinstation ligt namelijk op loopafstand van De Hooiberg-Ravenstein.

  

Historie

Van oudsher is de hooiberg een vrijstaand, agrarisch bouwwerk dat dienst deed als opslagplaats van graan, stro of hooi. In de wintermaanden werd het vee gevoerd vanuit deze voorraad, als ze op stal stonden en geen beschikking over gras hadden. Een Nederlandse hooiberg kenmerkt zich door meerdere palen/roeden (veelal 4 tot 6) en is voorzien van een rieten dak.

Tegenwoordig wordt 's zomers het voer meestal al ingekuild of in grote ronde balen verpakt en blijft dan buiten liggen tot het nodig is. Mede hierdoor dreigde de hooiberg teloor te gaan aan de gewijzigde opslagmethoden. Initiatieven in zowel binnen- en buitenland lijken het tij te gaan keren voor deze unieke gebouwen doordrengt met een grote cultuurhistorische waarde.

 

.

 

Parkeergelegenheid op eigen terrein

Ligging op 600m vanaf Treinstation Ravenstein

Sauna/Wellness op loopafstand www.demeerkes.nl

Bos/Natuurgebied/Herperduin/Maashorst op slechts 3 km afstand

Uiteraard is onze hooiberg voorzien van draadloze internet toegang (WiFi)

wifi-logo

Een wandeling over het Fruitpad met een 40 tal oude hoogstamfruitbomen is zeer aan te bevelen. Tevens grenst de hooiberg aan onze kleinschalige Pensionstalling en Fokkerij Stal Minor.